facebook
Підвищуємо енергоефективність лабораторії з Thermo Fisher Scientific!

Підвищуємо енергоефективність лабораторії з Thermo Fisher Scientific!

Забезпечення стабільно ефективної роботи зі скороченням енерговитрат у рази – критерій успішності сучасного бізнесу. Десятиріччями характеристики енергоефективності приладів ігнорувалися й не вважалися пріоритетними у виборі тієї чи іншої моделі обладнання. Але енергетичні виклики, що постають сьогодні, безпрецедентні. Шлях, який західні компанії проходили роками в спокійному темпі, нам доводиться пробігати в ритмі спринту. Тож ХЛР разом із Thermo Fisher Scientific готові запропонувати технологічні рішення, що допомагають адаптуватися до роботи в нових реаліях.

Низьке енергоспоживання

Thermo Fisher Scientific – виробник лабораторного обладнання зі світовим ім’ям. Компанія роками приділяла увагу вдосконаленню енергетичної ефективності своєї продукції та інвестувала в це значні кошти. Результатом такої роботи стали лінійки лабораторних пристроїв із надзвичайно низькими показниками споживання енергії у своєму класі. 

Термостати / інкубатори Heratherm серії IMP споживають на 70–84 % менше, ніж класичні охолоджувальні інкубатори. Заснована на елементах Пельтьє інноваційна технологія підтримання заданої температури обладнання дає змогу не лише знизити енергоспоживання, а й мінімізувати вібрацію приладу. Двері з підігрівом унеможливлюють формування конденсату, а автоматичне регулювання швидкості вентилятора забезпечує постійні оптимальні температурні умови.

Бокси біологічної безпеки завдяки сучасним двигунам постійного струму споживають до 68 % менше енергії порівняно з традиційними рішеннями й водночас мають інтелектуальні функції енергозбереження в режимі очікування.

Сучасні методи – економія енергії

Значну економію енергоресурсів можуть забезпечити зміни сталих методів роботи, як-от відмова від дистиляторів, що споживають десятки кіловат електроенергії. Сучасною і ощадливою альтернативною стане використання систем очищення води, що споживають лише від 80 до 250 Вт за годину роботи. Крім того, робота із системою очищення в рази знижує витрати води для охолодження. Для отримання 1 л очищеної води система використає 4 л загалом. Тоді як у дистилятора цей показник становить приблизно 8,2 л на 1 л очищеної води, а в бідистилятора – аж до 29–34 л на 1 л бідистиляту.

ENERGY STAR: енергоефективність підтверджено 

Холодильне й морозильне обладнання Thermo Fisher Scientific марковано знаком ENERGY STAR® відповідно до державної програми США, якою керує Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA). Сертифіковане ENERGY STAR обладнання допомагає заощаджувати енергію і кошти, одночасно зменшуючи негативний вплив на клімат. 

Ультранизькотемпературні морозильні камери (TSX) повністю відповідають вимогам щодо енергоефективності ENERGY STAR. Камери оснащені компресорами V-Drive, що зменшують споживання енергії майже на 70 %. 

А холодильні й морозильні камери від Thermo Fisher Scientific – це на 32 % менше витрат електроенергії порівняно з аналогами від інших виробників. 

Звертайтеся до спеціалістів ХЛР – отримуйте енергоефективні рішення саме для Ваших завдань!

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити