Тести на визначення глютену SENSISpec офіційно затверджені AOAC

Тести на визначення глютену SENSISpec офіційно затверджені AOAC

Безпечні продукти – здорові споживачі! З цією істиною не посперечаєшся. Тому контролювати якість продуктів харчування, зокрема на наявність алергенів і глютену, потрібно ретельно і за допомогою найбільш надійних способів. Таким є імуноферментний аналіз.

Раді повідомити, що імуноферментні тест-системи для визначення алергенів та глютену SENSISpec від світового лідера Eurofins Technology отримали статус перевіреного і рекомендованого методу від Американської асоціації хіміків-аналітиків АОАС (сертифікат AOAC № 052005).

Для визначення глютену Eurofins Technology розробили 3 різних тест-системи:

  • SensiSpec INGezim Gluten

Аналіз можна проводити як у сировині, так і в уже готовому термічно обробленому продукті. Межа виявлення – 1,5 ppm (мг/кг). Час аналізу – 130 хвилин.

  • SensiSpec INGezim Gluten Quick

В основі тест-системи лежать специфічні антитіла R5. Для аналізу також можна використовувати сировину, вже готові термічно оброблені продукти, а також змиви з поверхонь.

Межа виявлення – 3 ppm (мг/кг). Час аналізу – 60 хвилин.

  • SensiSpec INGezim Hydrolyzed Gluten

Тест-система підходить для визначення гідролізованого глютену – гідролізованого гліадину, гордеїну і секаліну. Для аналізу можна використовувати рідкі та тверді зразки харчових продуктів, наприклад, квас, пиво, ситро.

Межа виявлення: 0,25 ppm. Час аналізу: 75 хвилин.

Антитіла R5 – запорука точного результату!

Тест-системи використовують антитіла R5 для специфічного виявлення проламінових послідовностей пшениці, жита і ячменю. Ці антитіла націлені на компонент фракції глютену, який, як вважається, безпосередньо відповідаєза глютенову хворобу.

Саме антитіла R5 рекомендовані Збірником міжнародних стандартів Codex Alimentarius.

Тести SENSISpec Ingezim Gluten R5 ELISA у запитаннях і відповідях

Коротке інтерв'ю із Крістіною Ромеро, провідним продакт-спеціалістом по харчових алергенах у Eurofins Technologies

Питання: Чому так важливо покладатися на антитіло R5 для визначення глютену?

Відповідь: Моноклональні антитіла R5 схвалені як метод типу I Codex Alimentarius, а також рекомендовані асоціаціями з глютенової хвороби. Таким чином, R5 можна розглядати як еталон для визначення глютену.

Питання: Чи затверджено набір SENSISpec INgezim Gluten R5 ELISA AOAC International для аналізу глютену в продуктах харчування і на поверхнях?

Відповідь: Так, набір отримав статус перевірених методів Міжнародного науково-дослідного інституту AOAC (сертифікат AOAC № 052005) для хліба без глютену, вівсяної муки і змивів із поверхонь із нержавіючої сталі.

Питання: Яка чутливість аналізу?

Відповідь: Чутливість аналізу становить 3,4 проміле клейковини, що досить мало порівняно з вимогами законодавства та Codex Alimentarius (20 проміле клейковини).

Питання: Чи еквівалентний розчин для екстракції, що входить до набору, коктейльному розчину, який використовується зазвичай?

Відповідь: Так. Було проведено порівняння з коктейльним розчином, і отримані еквівалентні результати. Крім того, розчин, що входить до набору, не містить бета-меркаптоетанол, тому використання витяжної шафи не потрібне. Розчин для екстракції включений до набору і не вимагає додаткових витрат для лабораторій.

Якщо у Вас виникли питання щодо тест-систем SENSISpec від Eurofins Technologies – звертайтеся до фахівця ХЛР: info@apk.hlr.ua.

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити