Всередині листопада Українська галузева компанія по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод ПрАТ «Укрпиво» провела щорічний інформативно-консультаційний практикум. Цьогоріч головна тема дводенної події – «Енергозберігаюче обладнання та інновації в пивобезалкогольній галузі та солодовому виробництві – основні складові конкурентноздатності продукції та екологічної безпеки». На форум, що відбувся у Тернополі на базі пивоварні «Опілля», з’їхалися директори та технічні керівники підприємств, інженери.
Лабораторну галузь представляла лише ХЛР. Що не дивно, адже в портфелі компанії є усе без винятку необхідне обладнання для контролю на пивоварному та безалкогольному виробництві.
«Українське пиво – європейська якість» – саме так звучала тема доповіді Ольги Сіроштан, продакт-спеціаліста відділу обладнання для контролю якості харчових продуктів ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ».
Фахівець не лише розповідала про всі етапи контролю та найсучасніші лабораторні рішення для галузі, а й подекуди демонструвала їх у дії. Зокрема вже очікувано ажіотаж викликала система CDR BeerLab, яка дозволяє аналізувати воду, пиво і сусло за багатьма показниками.
Для контролю гігієни на підприємстві (поверхня, персонал тощо) ХЛР запропонувала люмітестер Smart від японського лідера Kikkoman. Цей прилад призначено для швидкого і простого моніторингу чистоти в реальному часі, він досліджує змиви з поверхонь на забруднення та вписується в систему HACCP.
Не оминули увагою і контроль якості пляшок. Напої розливають у скляні пляшки, ПЕТ-пляшки, бляшані банки. Французька компанія AT2E створює обладнання, здатне контролювати абсолютно всі показники якості різної тари. Виробник розробив велику кількість приладів для випробувань на герметичність, випробувань крутного моменту, випробувань на розрив, силових випробувань, вимірювань розмірів тощо. Детальніше про прилади читайте у статті «Контроль якості тари для напоїв.
Окрім контролю якості на форумі обговорювались:
Зацікавило обладнання? Звертайтесь за тел. +380 (67) 225-80-96.