Призначена для широкого спектру завдань. Шафи виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі й оснащені системою примусового охолодження зовнішніх стін.
Вода в продуктах харчування, її вміст та активність є найважливішими чинниками, що впливають на стійкість продуктів під час зберігання. В продуктах із низькою вологістю (олії та жири рослинні та тваринні, наприклад) можуть відбуватися процеси окиснення жирів, неферментативне потемніння, втрата водорозчинних речовин, ферментативне псування.
У харчових продуктах вода може бути у вільному і в зв'язаному стані. Вільна вода знаходиться у вигляді дрібних крапель на поверхні або в масі продукту. З олій та жирів, наприклад, вільна вода легко видаляється при висушуванні. Густина вільної води – близько одиниці, температура замерзання 0 °С, у ній нормально розвивається мікрофлора. За рахунок вільної води відбуваються усушка, втрата маси і якості продуктів.
Зв’язаною називають воду, молекули якої більш-менш міцно з'єднані з іншими речовинами продукту. Зв'язана вода доволі важко видаляється з продуктів.
Вільна і зв'язана вода при зберіганні та переробці харчових продуктів може переходити з одного стану в інший і викликати зміну їхніх властивостей.
В Україні визначення вологи та летких речовин або власне вологи в жирах тваринних і рослинних та оліях регламентується ДСТУ 4603:2006, ДСТУ ISO 662:2004, ДСТУ EN ISO 8534:2019, а у світі – AOCS Official Method Ca 2e-84, AOCS Ja 2b-87, ISO 8534:2017. Один із методів, який застосовують для визначення вологи та летких речовин (вільної вологи) у цих стандартах, – метод із використанням сушильної шафи або аналізаторів вологості.
Суть методу полягає в нагріванні дослідної проби за температури від 100 °С до 105 °С до повного видалення вологи і летких речовин та визначання втрати маси. Діапазон вимірювання – від 0,01 % до 1,0%.
Сушильні шафи Labexpert призначені для широкого спектру завдань:
Шафи виготовленні із високоякісної нержавіючої сталі, можуть бути оснащені непрограмованим контролером OptiControl або програмованим контролером MultiContol для більш зручної та автоматизованої роботи приладу.
Робочий об’єм – від 15 до 150 л.
Особливості:
Переваги:
Модель шафи | Тип контролера | Діапазон робочих температур, оС | Точність підтримки температури, оC | Нестабільність температури в об'ємі,оC | Об'єм робочої камери, л | Маса, кг | Габаритні розміри | Габаритні розміри робочої камери | Споживана потужність, кВт | Комплектація, ширина | ||||
Ширина, мм | Глибина, мм | Висота, мм | Ширина, мм | Глибина, мм | Висота, мм | |||||||||
3015 | Непрограмований (OptiControl) | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 15 | 30 | 500 | 406 | 583 | 290 | 205 | 255 | 0,75 | 1 полиця |
3030 | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 31 | 41 | 595 | 461 | 650 | 385 | 250 | 325 | 1,0 | 2 полиці | |
3050 | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 55 | 51 | 595 | 571 | 720 | 385 | 360 | 395 | 1,5 | 2 полиці | |
3100 | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 105 | 67 | 645 | 661 | 860 | 440 | 440 | 540 | 2,5 | 2 полиці | |
3150 | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 153 | 85 | 700 | 683 | 1010 | 495 | 440 | 705 | 3,0 | 2 полиці | |
3015МС | Програмований (MultiControl) | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 15 | 30 | 500 | 406 | 580 | 290 | 205 | 255 | 0,75 | 1 полиця |
3030МС | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 31 | 41 | 595 | 461 | 650 | 385 | 250 | 325 | 1,0 | 2 полиці | |
3050МС | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 55 | 51 | 595 | 571 | 720 | 385 | 360 | 395 | 1,5 | 2 полиці | |
3100МС | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 105 | 67 | 645 | 661 | 860 | 440 | 440 | 540 | 2,5 | 2 полиці | |
3150МС | КТ +10 ....300 | Не менше ± 0,5 | Не менше ± 2 | 153 | 85 | 700 | 683 | 1010 | 495 | 440 | 705 | 3,0 | 2 полиці |