Відбір проб зерна

Як не прогадати з покупкою автоматичного автомобільного пробовідбірника зерна?

Розглянемо нюанси, які обов'язково варто врахувати, щоб не загубитися в морі брендів і придбати якісний пробовідбірник.

Відбір проби – один із найважливіших етапів роботи зернозберігального підприємства, елеватора і терміналу. Рано чи пізно кожен, хто поставив хоча б одну «банку-сушилку», приходить до розуміння того, що йому необхідний автоматичний пробовідбірник. В першу чергу порахувавши витрати на візирувальників і оцінивши результати їхньої роботи.

ЯК НЕ ЗАГУБИТИСЯ В МОРІ БРЕНДІВ

Отже, власник підприємства усвідомив необхідність придбання нової техніки. А далі починає аналізувати бренди, присутні на ринку. Ось тут і починається найцікавіше. Кожен постачальник називає свій прилад «найкращим у світі» і навіть наводить незаперечні докази. Однак кожен прилад має і свої плюси, і свої мінуси.

Ця стаття покликана підказати Вам, на що звернути увагу при виборі автоматичного пробовідбірника. Почнемо по порядку:

  1. Референс.  Пробовідбірник – штука недешева, і купувати кота в мішку аж ніяк не хочеться. Саме тому важливий критерій при виборі бренду: чи працюють вже такі прилади в нашій країні? Не секрет, що в Європі чи Америці в пошуках додаткового прибутку не проявляють такої хитрості та спритності, як деякі вітчизняні фермери. Отже, інші країни не знаходять в зерновозах нічого крім зерна. До того ж, важливо знати, що даний бренд працює в наших умовах, при наших температурах, з нашими культурами. Якщо ж прилад ніде в Україні не проходив випробувань, знайте: випробувачем будете Ви, і тільки після покупки!
  2. Термін сервісного обслуговування. Не менш важливий момент при виборі бренду. Багато виробників за свою вартість дають гарантію на термін 12 місяців. Деякі в стандартну ціну закладають 18 місяців гарантії. Такі додаткові вигоди є важливою перевагою для користувача.
  3. Гідравліка чи механіка?  В Україні представлені два типи пробовідбірників: із гідроприводом (в народі – «гідравлічні») та з електроприводом (в народі – «механічні»). Тут, звісно, справа смаку, як, наприклад, автомобіль на газу або на бензині. Але є і явні плюси у кожної з цих систем.
    • «Гідравлічні»:
      • Дешевші в обслуговуванні, оскільки мають менший список запчастин, які можуть ламатися
      • Простіші в обслуговуванні – менше вузлів для змащення
      • Можна точно налаштовувати швидкість роботи
      • Можливо задати необхідну потужність роботи
      • Мають страховку від пошкоджень у вигляді захисних клапанів. Це запобігає поломці щупа при виході з ладу датчика торкання (досить часта поломка у «механічних» систем). Рятує від пробивання кузова
      • Мають велику силу тиску, і вона налаштовувана
    • «Механічні»: 
      • Більш стійкі до перепаду температур
      • Простота конструкції. Легше дістатись до тієї чи іншої частини при поломці
  1. Комплектація.  Прилади відрізняються за своєю комплектацією, і перш ніж приймати рішення, обовязково зверніть увагу на це. Адже приказка говорить: «Бог криється в дрібницях, а диявол в крайнощах». Саме такі речі, як відеокамера для відбору, бездротовий пульт управління, анкери і суміш для кріплення приладу, є важливими критеріями для покупки. Також завжди варто звертати увагу на довжину щупа, який включений в стандартну комплектацію.
  2. Потужність турбіни. Ось ми і дісталися, мабуть, до найголовнішого критерію при виборі приладу. Чим потужніша турбіна у пробовідбірника, тим сильніше він всмоктує пробу і тим далі її подає. Це якщо коротко. А якщо точніше, то на ринку представлені турбіни потужністю 1,8 кВт, 2 кВт і 2,2 кВт. Звідси і відстань, на яку прилади можуть подати пробу. Варіюється від 15 до 100 метрів. А чим потужніша турбіна, тим більше гнучкого трубопроводу для подачі зразка йде в стандартному комплекті.

 Це найважливіші моменти, на які варто звернути увагу при порівнянні пробовідбірників. А коли Ви заглибитеся в цей процес, впевнений, знайдете ще чимало відмінностей. Звичайно ж, вибір завжди за Вами, однак не дайте «залишити себе з носом». Адже Вам працювати на цьому приладі, Вам за нього платити і Вам розбиратися з результатами його роботи. Підбирайте краще.

отримати комерційну пропозицію

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
43.85%
Корисно 3 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити