facebook
ХЛР вперше поставив аналізатор стабільності вина

ХЛР вперше поставив аналізатор стабільності вина

EasyCheck від Steroglass – перший в Україні аналізатор стабільності вина. Такий прилад «Хімлаборреактив» поставив уперше на замовлення однієї з дослідних установ країни. 

Вимогливість споживачів продуктів харчової галузі постійно зростає. Це стосується не лише смакових, але й зовнішньовидових характеристик. І вино – не виняток. А хто ж найкраще знається на якісному вині, як не італійці? Саме Італія є одним зі світових лідерів у виробництві цього продукту. Тож цілком закономірно, що розробником інноваційного методу визначення стабільності вина стала італійська компанія Steroglass.

Винний камінь: чому виникає і на що впливає?

Стабілізація вина пов’язана з явищем випадіння осаду. У процесі приготування сусла калій та винна кислота, що містяться у винограді, вступають у хімічну реакцію. Реагуючи, ці дві складові можуть спричинити утворення осаду. Оскільки це достатньо повільний процес, зазвичай усе відбувається вже після потрапляння готового продукту на полиці магазинів. І хоча наявність осаду не впливає на органолептичні показники, споживачі часто віддають перевагу вину без ознак осаду.

Інноваційний метод аналізу вина 

Опираючись на свій багаторічний досвід енологічних досліджень, компанія Steroglass розробила унікальний метод, завдяки якому аналізатор Easycheck визначає стабільність вина усього за дві години. Принцип методики полягає в додаванні надлишку гідротартрату калію до зразка, що сприяє осадженню винного каменю. Після цього на основі показників електропровідності вина за різних температурних умов визначається стабільність вина.

Прилад компактний, багатофункціональний і простий у використанні.

EasyCheck дає змогу охарактеризувати вино, надаючи виробнику важливу інформацію про: 

  • Стабільність вина до випадіння винного каменю
  • Кальцієву стабільність
  • Критичну температуру кристалізації 

EasyCheck забезпечує точні й відтворювані результати. 

Звертайтеся до фахівців ХЛР по детальну консультацію і тримайте якість вина під контролем. 

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
51.01%
Корисно 4 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити