facebook
Практикуми від ХЛР: новий формат участі у Grain Storage Forum ELEVATOR

Практикуми від ХЛР: новий формат участі у Grain Storage Forum ELEVATOR

27-30 травня у Києві відбувся найбільший в Україні форум у галузях вирощування, зберігання, переробки, логістики і трейдингу агропродукції Grain Storage Forum ELEVATOR. Участь у заході взяли понад 600 компаній. Серед них і «Хімлаборреактив», що запропонував інноваційні рішення для агропромислового комплексу.

Фахівці компанії не лише презентували обладнання від світових виробників, але й проводили теоретичні та практичні заняття для профільних спеціалістів. Відмітною особливістю цьогорічного форуму стало практичне навчання для завідувачів лабораторій, лаборантів та інших співробітників зерноприймальних,  зернопереробних підприємств, комбікормових та олійних заводів. Звичайно, під час практики використовувалося топове обладнання, яке постачає ХЛР.

Що показали на стенді

Із собою на форум команда ХЛР привезла обладнання під різні завдання галузі. Серед іншого на стенді компанії демонструвались:

  • ІЧ-аналізатор цільного зерна Agricheck від Bruins Instruments 
  • Універсальний ІЧ-аналізатор зерна, продуктів перероблення, кормів і харчових продуктів Spectrastar XT-R від Unity Scientific
  • Система для визначення якості й кількості клейковини MAKSWELL
  • Прилад для визначення числа падіння (ПЧП) від MAKSWELL
  • Експрес-аналізатор якості олії та жирів (кислотне, перекисне числа та інше) CDR FoodLab
  • Швидкі тести для визначення патогенних мікроорганізмів у воді Idexx Water
  • Автоматичний титратор Mettler Toledo

Практикум на цілий день

Третій день Grain Storage Forum ELEVATOR був повністю присвячений практичному навчанню. Під час занять учасники пересвідчилися в ефективності механічного методу визначення сирої клейковини пшениці порівняно з ручним методом відмивання й визначили індекс деформації (ІДК) і вміст сухої клейковини усе це за допомогою системи від MAKSWELL (згідно з ДСТУ ISO 21415-2:2009).

Серед інших аналізів визначили вміст генетично модифікованих організмів у зерні. Аналізи проводилися за допомогою тест-смужок Gold Standart Diagnostic та ридера. Усі присутні, а це більш ніж двадцять спеціалістів із різних аграрних компаній, мали змогу порівняти методи й з допомогою продакт-фахівців і експертів ХЛР обрати для себе найоптимальніший.

Особливо цікавою стала тема ІЧ-аналізу зернових. Учасники семінару дізналися, як обрати робочий інструмент під свої потреби. У виборі пристрою експерти ХЛР рекомендують орієнтуватися на об’єкт дослідження. Якщо це зернові культури (соя, кукурудза, пшениця) і соняшник потрібен аналізатор із можливістю одночасного дослідження цільного зерна й мелених продуктів, наприклад, AgriCheck Plus. Якщо ж це виробництво олії, борошна, круп, комбікорму й важливо розуміти параметри якості від сировини до готової та побічної продукції, найкращий вибір – SPECTRASTAR ХТ-R від UNITY SCIENTIFIC.

Якщо Ви не мали нагоди відвідати форум завітайте до демозалу ХЛР. Фахівці компанії допоможуть обрати обладнання для вирішення саме Ваших завдань.

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
0.00%
Корисно 0 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити