Ця стаття буде цікава не тільки виробникам молока і молочних продуктів, але й фермерам. Вона розповідає про системи FoodLab від італійської компанії CDR, що складаються з термостатуючої та вимірювальної частин, а також наборів попередньо підготовлених одноразових реагентів. Системами можна контролювати якість та безпеку молока, вершків, йогурту, сиру, масла тощо.
Моделі відрізняються кількістю встановлених тестів і пропускною здатністю:
Велика кількість параметрів, що визначаються, 16 аналізів за 10 хвилин, і все це – практично без пробопідготовки. Читайте подробиці! Або дивіться відео:
Про виробника
CDR – це італійська компанія, розташована поблизу Флоренції. Вона була заснована в 1989 році. У компанії 3 основних відділи:
За більш ніж 30 років роботи CDR з маленької місцевої компанії перетворилася на світового постачальника експрес-систем. Продукцією компанії користуються більш ніж в 100 країнах по всьому світу.
Що можна тестувати за допомогою обладнання від CDR?
Із чого складається система CDR FoodLab?
Система аналізу ґрунтується на детектуванні спектрофотометром хімічної або ферментативної реакції й дозволяє визначати велику кількість параметрів якості та безпеки продуктів харчування і напоїв.
CDR FoodLab складається з аналізатора та аналітичних комплектів:
Характеристики моделей
На зображеннях – модель CDR FoodLab Junior (або просто Junior) і CDR FoodLab Touch.
Обидві моделі мають сенсорний екран, інкубаційну частину і комірки для зчитування результатів – вони ж спектрофотометри. Відмінності лише в кількості:
Також на модель CDR FoodLab Touch встановлені калібрування на всі параметри в молочних і яєчних продуктах, маслах і овочевих пюре. Junior для молочних продуктів налаштовується під Ваші потреби, стандартна комплектація – це 3 параметри на Ваш вибір.
Ще однією відмінністю моделі Touch є режим багатозадачності. Він дозволяє запустити кілька тестів одночасно. Поки йде інкубація в одному тесті, Ви встигнете зробити інший, не втрачаючи часу.
Зручність і простота
Реагенти:
Пробопідготовка
Які показники якості і безпеки можна контролювати в молоці і молочних продуктах за допомогою системи?
Конфігурація
Затребуваність показника сечовини
40% виробництва в Європі припадає на тести для сечовини. Це обумовлено співпрацею як з молокопереробними заводами, де молоко перевіряють на фальсифікацію білка, так і з фермами, де за рівнем білка в молоці стежать за білковою дієтою корів. У зв'язку з цим компанія CDR зробила окрему конфігурацію – «сечовина як єдиний показник», і модель називається CDR FoodLab Junior MUN.
Переваги використання системи
Для проведення аналізу за класичним або арбітражним методом необхідні лабораторні умови, спеціалізовані меблі, аналітичне обладнання (таке як, наприклад, титратори і спектрофотометри), прекурсори, реактиви, посуд і висококваліфікований персонал, який вміє працювати з потрібним Вам аналітичним обладнанням, а для роботи з прекурсорами – ще й дозвіл має. Це дуже довго і дорого.
Що потрібно для проведення аналізу із системою CDR FoodLab?
Потрібно приміщення, до якого пред'являються більш м'які вимоги по температурі й вологості, піпет-дозатор, аналізатор і реагенти CDR FoodLab. Для роботи із цією системою не потрібно мати будь-які спеціалізовані знання.
Крім того, що система CDR FoodLab заощаджує Ваш час, ще й вартість аналізу – нижче, ніж класичними методами. На нашому ютуб-каналі Ви можете знайти відео з прикладом роботи цієї системи.
Як система CDR FoodLab допоможе Вам у виробництві високоякісного продукту?
Зверніть увагу: система CDR FoodLab призначена для швидкого контролю показників безпеки продуктів. Це не арбітражний метод, тому результати слід використовувати тільки для свого внутрішнього контролю!
Хто використовує дану систему?
Виробник надав нам європейський референс: найбільш поважний користувач – це холдинг «Данон». Також є багато італійських користувачів, наприклад, «Гранороло», продукція якої зараз з'являється на українських прилавках.
В Україні CDR FoodLab також використовується: «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ» має досвід продажів цієї системи.
Підіб'ємо підсумки:
Якщо у Вас виникли запитання, звертайтеся до спеціалістів ХЛР: info@apk.hlr.ua, +380 (67) 218-71-98.