Портативні ваги: як правильно вибрати і не переплатити
Вихор Вікторія – провідний спеціаліст відділу загальнолабораторного обладнання

Портативні ваги: як правильно вибрати і не переплатити

Які завдання покладаються на цей тип обладнання? Які особливості різних моделей та що врахувати при покупці? Розбираємось у статті!

Дивіться також відео із записом відповідного вебінару:

Що таке портативні ваги, і навіщо вони потрібні?

Як часто Вам потрібно було зважувати поза лабораторією? А переміщувати ваги з місця на місце? Саме ця роль лягала на плечі портативних ваг.

Головне завдання такого обладнання – впоратися із нестабільними умовами використання.

Наприклад:

  • Відстань від електромережі (якщо поблизу немає розетки). Це означає, що ваги повинні працювати від акумулятора чи батарейок
  • Умови навколишнього середовища (вітер, нерівна поверхня, вібрації в машині та ін.) та ситуації, коли «заспокоїтися» вагам складно (тобто швидко стабілізувати свої останні значення на нулі)
  • Постійні переміщення з місця на місце: для цього ваги повинні бути міцними, займати мало місця і обов'язково мати блокування зміщення вагової комірки в дорозі

Розглянемо приклади таких ваг із лінійки бренду Ohaus

Ohaus – це відомий американський бренд, ваги якого знаходяться майже у кожній другій лабораторії по всьому світу. Його історія почалася далекого 1907 року і успішно розвивається до сьогодні.

У 1990 році якість ваг підтвердила всесвітньо відома компанія Mettler Toledo, і Ohaus увійшов до групи компаній цього бренду.

На сьогоднішній день Ohaus є лідером з продажу портативних ваг в Україні.

За останні 5 років ХЛР продала понад півтори тисячі таких ваг. Який показник, на Вашу думку, говорить про якість обладнання? Для нас – це кількість звернень до сервісу. За час продажу ваг цього бренду таких звернень було дуже-дуже мало. В основному їхня головна причина – це те, що користувачі забувають розблокувати блокувальний перемикач, неуважно читаючи інструкцію.

Технічні характеристики ваг

На слайді Ви бачите основні технічні характеристики лінійок портативних ваг Ohaus.

Які основні відмінності модельних рядів?

  • Граничні можливості максимального зважування
  • Доступність різних значень дискретності та точності
  • Розміри платформи та зручність у використанні

Наприклад, ваги STX – єдині мають російське меню та сенсорний екран.

А деякі моделі SJX мають дуже зручну функцію ручного калібрування вбудованою гирею. Ні для кого не секрет, що ваги потрібно постійно калібрувати за допомогою гирі, особливо при переміщенні. За наявності функції вбудованого калібрування вже немає необхідності мати при собі крім самих ваг ще й гирю. А те, що дане калібрування ручне, це допомогло зробити ваги більш легкими, компактними та бюджетними, ніж їхні аналоги з повноцінним внутрішнім механічним або автоматичним калібруванням.

SPX – простий модельний ряд за оптимальною ціною, мають максимум характеристик для портативних ваг при всій їх простоті.

Модельний ряд Navigator (NV и NVT) – це найекономніший варіант для рутинного зважування, останнє оновлення було у 2020 р. Вони увібрали в себе всі позитивні характеристики портативних ваг, навіть мають моделі з найбільшою межею зважування 10 і 22 кг, чого не було представлено раніше. Сподіваємося, що дана інформація допоможе Вам зробити правильний вибір!

А за детальнішими характеристиками звертайтесь до фахівців нашої компанії.

Найпопулярніші моделі з вище представлених ваг – завжди є на нашому складі.

отримати комерційну пропозицію

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
43.85%
Корисно 3 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити