Новинки від ХЛР на конференціях «Молочна індустрія» та «Напої України»

Новинки від ХЛР на конференціях «Молочна індустрія» та «Напої України»

4 листопада у Києві одночасно відбулись одразу дві важливі події для виробників напоїв та молочних продуктів – міжнародна конференція «Молочна індустрія 2021» та конференція «Напої України 2021».

На форумі обговорювали тенденції світового ринку напоїв (безалкогольних, пива, соків, алкоголю), розглядали сучасні технології їх виробництва, розливу та пакування. Крім того, учасники заходу ознайомилися з інноваційними рішеннями у сфері виробництва та пакування молочних продуктів.

ХЛР представила чимало рішень для контролю якості молока, пива, «безалкоголки». А також запропонувала новітнє обладнання для контролю якості тари.

Новий прилад для швидкого підрахунку соматичних клітин у молоці згідно ДСТУ

Серед новинок для молочної галузі, які представила ХЛР, особливу увагу привернув  автоматичний лічильник соматичних клітин Scepter™ (Merck).

Кількість соматичних клітин – один із ключових маркерів безпечності молока. Згідно з Наказом Міністерства аграрної політики №118 від 12.03.2019 р. та ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» до молока, яке надходить на промислову переробку, висунуто жорсткі вимоги щодо контролю кількості соматичних клітин. Основний контроль молочних продуктів покладено на молокопереробні підприємства.

Саме молокопереробним підприємствам та фермам ХЛР запропонувала найшвидший та найзручніший метод визначення соматичних клітин у молоці, що відповідає ДСТУ, – метод проточної цитометрії за допомогою лічильника Scepter™ від визнаного всесвітнього лідера Merck. Прилад гарантує: надійні показники, мінімальну пробопідготовку без шкідливих реагентів, швидкий результат (аналіз за 40 сек). Крім цього, прилад портативний, ергономічний і сучасний – підрахунок клітин візуалізується, на дисплеї відображається кількість та діаметр клітин.

Контроль якості тари для напоїв із приладами AT2E

Напої розливають у скляні пляшки, ПЕТ-пляшки, бляшані банки. Кожен вид тари вимагає певного контролю за різними показниками, за допомогою різних приладів та різних методів тестування.  Та все ж є виробник, що створює обладнання, здатне контролювати абсолютно всі показники якості тари. Це французька компанія AT2E. Детальніше про прилади AT2E Ви можете почитати у статті «Контроль якості тари для напоїв».

Вас зацікавило обладнання, яке ХЛР представила на конференціях?

Тоді телефонуйте: +380 (68) 023-96-94, +380 (67) 218-71-98 або пишіть: info@apk.hlr.ua.

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
20.65%
Корисно 1 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити