В ХЛР пройшов семінар для фахівців молочної галузі: короткий огляд обладнання

В ХЛР пройшов семінар для фахівців молочної галузі: короткий огляд обладнання

Для фахівців лабораторій молокопереробних підприємств і господарств, що спеціалізуються на виробництві молочної продукції, експерти ХЛР підготували та провели одноденний семінар, присвячений контролю якості в молочній галузі.

Семінар відбувався в демозалі «Хімлаборреактива» і складався з двох модулів – теоретичного й практичного. Під час лекцій експерти ХЛР розповіли про:

  • Оптимізацію виробництва на прикладі сучасних аналізаторів для визначення фізико-хімічних, структурних, текстурних властивостей продуктів, а також бактеріального забруднення
  • Контроль факторів безпечності: мікробіологічний контроль продукції, повітря, води, санітарний контроль виробництва, аналіз продукції на активність води
  • Контроль тари й пакування
  • Контроль сторонніх включень у продукції
  • Нові нормативні документи, що регламентують визначення білка методом Дюма, визначення жиру методом екстракції, визначення антибіотиків, мікотоксинів, алергенів методом імуноферментного аналізу

«Останнім часом зростає увага до стандартів безпеки та якості молочних продуктів, що вимагає посилення контролю як у виробництві, так і в ланцюжку постачання. Розширення знань, відкриття нових можливостей та покращення своєї роботи в галузі молочного виробництва – це важливий і корисний досвід, який змогли отримати наші партнери, – розповів Євген Денисенко, експерт галузевої групи “Харчова промисловість”. – Семінар показав зростання інтересу представників молочного бізнесу до альтернативних рішень та інновацій у лабораторному контролі».

Тож саме практична частина семінару, коли учасники змогли власноруч випробувати нове обладнання і втілити нові для себе методи контролю, викликала неабиякий ажіотаж. Під час практикуму ми займалися визначенням фізико-хімічних показників продукції на ІЧ-аналізаторі SpectraStar Unity, визначенням лактози й лужної фосфатази на експрес-аналізаторі CDR Foodlab, експрес-визначенням антибіотиків і мікробіологічних показників води з Idexx Water, визначенням активності води в молочних продуктах за допомогою Waterlab від Steroglass тощо.

Для тих, хто не зміг відвідати семінар, пропонуємо відео наших експертів.

Varicon-D від Sesotec – ідеальний металодетектор для виробників харчової продукції:

Демонстрація аналізу молока з CDR FoodLab:

Порівнюємо класичну мікробіологію та метод Idexx – аналізуємо воду на ентерококи й кишкову паличку:

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити