Для фахівців лабораторій молокопереробних підприємств і господарств, що спеціалізуються на виробництві молочної продукції, експерти ХЛР підготували та провели одноденний семінар, присвячений контролю якості в молочній галузі.
Семінар відбувався в демозалі «Хімлаборреактива» і складався з двох модулів – теоретичного й практичного. Під час лекцій експерти ХЛР розповіли про:
«Останнім часом зростає увага до стандартів безпеки та якості молочних продуктів, що вимагає посилення контролю як у виробництві, так і в ланцюжку постачання. Розширення знань, відкриття нових можливостей та покращення своєї роботи в галузі молочного виробництва – це важливий і корисний досвід, який змогли отримати наші партнери, – розповів Євген Денисенко, експерт галузевої групи “Харчова промисловість”. – Семінар показав зростання інтересу представників молочного бізнесу до альтернативних рішень та інновацій у лабораторному контролі».
Тож саме практична частина семінару, коли учасники змогли власноруч випробувати нове обладнання і втілити нові для себе методи контролю, викликала неабиякий ажіотаж. Під час практикуму ми займалися визначенням фізико-хімічних показників продукції на ІЧ-аналізаторі SpectraStar Unity, визначенням лактози й лужної фосфатази на експрес-аналізаторі CDR Foodlab, експрес-визначенням антибіотиків і мікробіологічних показників води з Idexx Water, визначенням активності води в молочних продуктах за допомогою Waterlab від Steroglass тощо.
Для тих, хто не зміг відвідати семінар, пропонуємо відео наших експертів.
Varicon-D від Sesotec – ідеальний металодетектор для виробників харчової продукції:
Демонстрація аналізу молока з CDR FoodLab:
Порівнюємо класичну мікробіологію та метод Idexx – аналізуємо воду на ентерококи й кишкову паличку: